Let's see now...

Senaste update lördag morgon, nu är det tisdag kväll, känns ju ganska frekvent det här!

Efter en heldag på zoo med vår nattvärd var vi ganska slut, och för egen del lite matförgiftade... San Diego Zoo var dock ganska så massivt i omfång så det tog sina timmar att ta sig igenom, tyvärr kan man ju inte styra djur och när de behagar visa sig och inte, så ganska många av fotobevisen har direktkvalificerat sig för albumet "Gissa djuret!"...
Efter zoobesöket avgjorde vi att nästa natt skulle spenderas i bil, så vi sökte upp middagshaket, ett burritoställe som vår värd rekommenderat och började därefter cruisa runt i de finare bostadskvarteren för att hitta den finaste lyxvillan att parkera vår sleep mobile utanför ;) Sagt och gjort, även om det måste medges att lyxvillornas skick fick stå tillbaka för gatans lutning i bedömningen av lämplig sovplats... Visst vill man sova med stil, men längtan att sova vågrätt var större...
Efter ganska många timmars sömn vaknade vi av att vår helautomatiska bil, trots att dörrarna var låsta, med pipandet som annars förknippas med en backande lastbil, öppnade bakluckan och avslöjade tre sömndruckna skandinaver i varsin sovsäck i bagageutrymmet på en minivan i ett relativt välbärgat amerikanskt bostadsområde... Trötta och förvirrade stängde vi fort som blixten, bara för att uppleva samma sak några minuter senare... Vad bilen försökte säga oss är oklart men lite underligt var det allt... Utan att ödsla alltför mycket tid på bäddning och nonsens rullade vi in mot stan och frukost och strand. Stranden visade sig vara ganska blåsig och molnig, dock med många family getherings med tillhörande grillfest och färgmatchade t-shirtar. Amerikaner gör verkligen allting all-in. Det är minsann inget halvmesande med en engångsgrill och ett paket Denniskorv, här är det släpa ut stora grillen och feta släkten på 30+personer till stranden och göra en heldagsaktivitet av det! Det är kontraster det...
Envis som jag är att få den där brännan lämnade jag på stranden efter ett besök på en supermarket (fruktomanen har en viss fruktcraving att stilla nu!) då de andra for på jakt efter flipflops.
Kallt var det, och blåsigt, men en liten antydan till färgskiftning vill jag ändå tycka att jag ser...
Eftersom fish tacos tydligen är något av en nationalrätt lokalt i San Diego, lite som falafel i Lund, begav vi oss till bäst rankade fish tacorestaurangen i La Jolla. Förvånansvärt gott måste jag säga! Stället var också sjukt mysigt och avslappnat. Vi fick tips av en man där att kolla in området gas lamp, det är där saker händer tydligen, det ovanliga namnet till trots... Där hittade vi en pub med livemusik och soft stämning, och, skulle det visa sig, en dold danstalang! En dam i ålder med allas våra mammor med moves som utklassade alla våra jämnåriga på dansgolvet. Svårt att sätta fingret på vad exakt det var som gjorde det så bra, hon break dansade inte direkt, men hon var grym!
Efter några timmar begav vi oss tillbaka till de välbärgade dirstrikten för att inta sleep mode i bilen återigen.
Frukost intogs på McD (de har havregrynsgröt och utomlands är man sugen på det, so shoot me) där vi även spenderade lite tid på fritt wifi innan vi påbörjade bilfärden tillbaka till LA. Den här gången körde vi längs kusten och Orange County och Laguna Beach, det finns så otroligt många lyxiga villor längs den här kusten! Det är helt galet... Klasskillnaderna är verkligen enorma. Alla bilar är dessutom nya och exceptionellt rena, ALLTID.
På vägen tillbaka, just som vi funderade över dagens middagsplaner såg vi en bekant syn... Blått och gult... IKEA!! Köttbullar och potatismos! Bästa maten för en dag med lite hemlängtan efter mycket flängande i en vecka... Så vi passade på att köpa med oss köttbullar och potatismos för att kunna laga en svensk middag åt våra nattvärdar i LA! Så roligt!
Väl framme i LA och bekvämligheter duschades det och sen började jag och master chef Jennifer tillreda svenska husmanskost ur halvfabrikat, ingen av oss har nog varit mer stolt över slutresultatet av en middag än vi var igårkväll! (För egen del är det åtminstone för att mina kulinariska kunskaper är bristande, men NU! Jag kan öppna en förpackning halvfabrikat, värma den och tadaaaa! DINNER IS SERVED! Marry me now before someone else beats you to it...)
Två middagar med köttbullar och potatismos på en dag, och dessutom lite svenskt godis bäddar för en trevlig kväll hos Siân och Chelsea och de andra som bo här. Och efter en natt i vågrät position, nyduschad och dessutom på mjukt underlag mår man som en prinsessa!
Dagen idag var tänkt att spenderas på stranden och återlämna bilen, vilket vi gjorde, men vädret på andra sidan hollywood hills var inte alls som här i Valencia, mulet och blåsigt, så vi åkte tillbaka till Valencia och solade på tomten hos tjejerna istället. Inte många knop har gjorts idag vill jag lova, men det behövdes det också. Vad jag lärt mig sen sista var att kasta bort solskyddsfaktor 30, så idag tänkte jag att 20 kunde vara lagom, det var väl okej men brännan är fortfarande inte tillräcklig så nästa gång tror jag att jag är redo att klara mig utan. Det är framsteg som heter duga.
Nu är det snart middagsdags och på torsdag bär det av på road trip till San Fransisco med Siân och kanske även en fransman som behövde lift och verkar vara en skön kille.
For now, that's all...
Over and out!
// H

Kommentarer
Postat av: moster

Låter great! :)

2012-06-13 @ 15:00:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0