Pangloss

I helgen var det dags för Nollegasque, dagen då våra W-nollor äntligen blivit ettor och nollningen blivit till ända. Inte en bokstavlig ända, utan en bildlig sådan, naturligtvis. Det blev en lång kväll, fram till tidig morgon, men roligt var det :).

Rågmjölsgröt är tamigtusan det bästa en lite höstruggig kväll som denna - förlåt mamma för att jag inte uppskattade annat än smörklicken i mitten som barn. Fast å andra sidan är det väl fortfarande den som ger det hela en lite gyllene touche ;). Ja, och igår kom min lilla ängel Lejla och trimmade min skalp. För det ska Gudarna veta, för en av dem sa det till mig nämligen, att mitt hår - långt som det ju var, var dött. Ja, och har Gud sagt det så är det ju så. För långt hår kan ju inte leva liksom. Sant som det var sagt så är det ju egentligen rent mumifierat, jag balsamerade det ju senast i förrgår - så jo, nog stämmer det alltid. Men nu - Göte i din lilla låda vad med liv det är i huvudet på mig. Ohja, fast det märks tydligen inte ens. Fast jag har börjat höra små vaga röster igen, det är mina nya levande strån som talar till mig, I'm sure. Det är iallafall my story om jag gör något olagligt framgent.

Grubblaren i mig väcks återigen till liv... Jag menar, jag är inte den som väjer undan då ett gyllene tillfälle att runda ett fristående hörn uppenbarar sig.

Det finns idéer och intryck. Intryck är de starka, passionerna vi möter i livet - det som tänder en gnista hos oss, det som ger oss det där vi brinner för. Idéer däremot är vaga föreställningar om omvärlden, baserade på vad vi i enlighet med tidigare erfarenheter förväntar oss av vår värld, så som vi uppfattar den. Hjärnan är ett otroligt mäktigt redskap, med den besitter vi makten att förändra allt. Hela vår värld. Min värld är precis vad jag förväntar mig att den ska vara - om jag bara genom tankens kraft förändrar mina förväntningar kan jag i samma ögonblick förändra ALLT. Det blir en självuppfyllande profetia, allt som sker gör så i enlighet med mina förväntningar och ger mig således vatten på min kvarn. Så lätt det är ändå, att göra livet till vad jag kallar Pangloss. Den Bästa Av Världar. Ni som precis som jag tvingades läsa Candide i gymnasiet förstår kanske vad jag menar. Ni som inte läst den, vill ni veta vad jag svamlar om - läs den. Vi lever i den bästa av världar - om vi förväntar oss det. Om vi väljer det. Så, varför inte?

Do it.

Nu ska jag vara modig.

Over & out.

Circus♥

Jag har köpt en jacka, en röd cirkusdirektörs-Mary-Poppins-glad jacka. Gosh. Jag måste åka till Piccadilly Circus i den. Bara måste.


Isn't she lovely?

I övrigt bjöd helgen på Smålandsbesök och en massa nollningsståhej. Toppen. Knorrhosta, fläskfeber, baconsnuva eller den gamla hederliga grisinfluensan, kalla den vad ni vill, kom också på besök :) Eller gjorde den det?

Mitt huvud känns som osaltad havregrynsgröt.

Over and out.

Standing in the light of your halo.

Ja, jag är galet glad. Och jag struntar i att jag kanske förlitar mig på a fools hope, hoppet är ju det sista som lämnar människan trots allt! En dag kommer det att lösa sig och bli precis som jag vill. Punkt slut. Jag har en happy thought som får mig att flyga :)

Just i detta nu är både mor och bror på väg hit, om jag tolkat de kryptiska meddelandena rätt. Det kommer bli roligt. Imorgon är det Nollelördag i Lundagård som jag tänkte locka min bror med lite - får väl se om han blir teknolog eller om han hittar något vettigare att slänga bort fem år på :) Men det kommer, för mig åtminstone, att vara värt det i det långa loppet! Jag ska till Afrika och göra nytta - på ett eller annat sätt! Banne mig! Hursomhelst blir det nog ner till den turkosa massan imorgon på förmiddagen och kika lite, sen får vi se vart det bär av! :)

Over & out


Utomstående, ensamstående, enastående.


Stan är full av nyckelpigor, all over.Efter två dagar med tre prova-på-pass i Modern dans, MTV moves & Broadway Jazz har jag kommit fram till följande:

Jag kan inte räkna till två.

Jag kan inte ta ett helt vanligt djupt andetag.

Jag kan inte röra mig i otakt till något i snabbare tempo än ledmotivet till "Beppes Godnattstund".


Imorgon väntar nästa utmaning i form av Zumba. Det ska bli sjukt kul ändå :) So You Think You Can Dance ger mig kalla kårar - jag vill också!
Älskade den här dansen något sjukt. If it kills me med Jason Mraz, goose bumps!

Plugget har dragit igång, men det känns bara bra faktiskt. Livet leker, även om det är lite för stillsamt här i min lilla cell för att rastlösheten och längtan till ett land far far away inte ska ta över. Det gäller att hålla sig sysselsatt, vilket är svårt nog när man måste sitta still och plugga sen längre fram. Men vi tar det som det kommer! :D

Enastående utstående utomstående ensamstående. Finns det egentligen någon skillnad? Om man ser till utsökt sofistikerade charkdiskar framtill och baktill tycks de mig vara en och densamma. Utstående i synnerhet.

Upptäckte just att jag har sovmorgon imorgon. Även det enastående.

Over and out people.


RSS 2.0