Sommartidsmåndag.


Jag förlåter delvis Skåne för den dryga hösten...


Tämä on Ukki sinulle, täälä on näistä niin monta että ole hyvä vain :)Plugg-lusten och framförallt disciplinen sinar direkt proportionellt mot solens framfart och sommartidens återkomst... Men det är ju snart lov, jag tar igen det, inbillar jag mig åtminstone. Fyra dagar till sen sätter jag mig på X2000 till Nässjö och Jönköping! Ska bli otroligt skönt. Igår inleddes grillsäsongen på balkongen, hur skönt som helst, även om man inte tålde så hemskt länge utan jacka innan vinterjackan åkte på. Att man sedan vaknade till iskyla och tjockdimma som höll i sig till tvåtiden på eftermiddagen... ja, det är väl smällar man får ta.

Liten kort update bara.

Over and out.

En helt vanlig torsdag


Här kan man spendera den senare delen av en torsdagseftermiddag med att betrakta mineral, bergarter och jordarter, eller som vi vanliga dödliga skulle benämna det... helt vanlig jäkla sten.


Imorgon väntas besök av syster och systerson (katten) och på lördag är det flyttfester, födelsedagsfest och påskfest allt-i-ett. Ska bli riktigt skoj:).

Jag hade nog inget klokt att bidra med idag... elelr så är det för sent för det nu. Sömnen är inte vad den borde just nu, men snart är det påsk i Jönköping! Detta är grymt efterlängtat!
Kul att nya och bekanta läsare dykt upp, era kommentarer sätter lite extra guldkant på vardagen.

Blaise Pascal hade en intressant teori;
Eftersom vi själva är ändliga kan vi inte göra oss något begrepp om Guds oändliga väsen. Hans existens kan vi inte bevisa. Men vi kan välja att tro på den. Om vi tänker oss att det är som att slå vad, för eller emot denna tro, så vinner vi allt om vi väljer tron på Gud och han verkligen existerar, men vi förlorar ingenting om han inte existerar. Vi skulle därför vara okloka om vi inte trodde på honom. Om vi har svårt att på allvar bestämma oss för det så bör vi följa deras exempel som blivit troende före oss. Låtsas som om du tror, tag vigvattnet och låt läsa mässor etc. Alldeles av sig självt kommer detta att ge dig tron och göra slut på ditt förnuft (cela vous fera croire et vous abêtira). Detta kallas Pascals trossats.

Kan man tillämpa detsamma på drömmar?
Du vinner allt genom att tro på en dröm, men förlorar ingenting på att den aldrig besannas? Snarare tvärtom. Hur viktigt det än är att drömma om någonting, bara för drömmandets skull tror jag livslusten skulle mattas av om ingen dröm någonsin besannades. Man behöver lite vatten på sin kvarn för att fortsätta, så kanske stämmer det i bästa fall bara ibland.


Däruppe bredvid tjurarna kan man en bra dag se Öresundsbron och Turning Torso. Väldigt exotiskt med en sådan här liten kulle för något så ofantligt platt som Skåne.

Snart blir jag gammal. Riktigt gammal. Vuxen kanske man till och med (märk väl att jag ytterst motvilligt tagit till mig vad som står i Svenska skrivregler om huruvida "till och med" är sammansatt eller ej. Uppenbarligen är det inte det, hur mycket det än sticker i mina ögon. Min teori och lärdom "om det låter ihop så skrivs det ihop" är tydligen inte vattentät.) kan kalla denna ålder. Hemska saker. Jag tycker inte om när man får "brandgula" (ja, jag valde det för att slippa ta ställning till huruvida det skrivs "orangea" eller "oranga") kuvert med pensionssparande, eller när man märker att det som står i tidningar och nämns i tv och radio om finanskriser hit och budgetar dit, faktiskt påverkar mig. Speciellt med tanke på att jag inte har någon som helst koll på hur det är meningen att jag ska hantera ovan nämnda skeenden. Jag är lite för vilse i vuxenvärlden för att känna mig helt redo för pensionskuvertet helt enkelt. Vuxenåldern borde komma med någon slags manual, så man vet. Alternativt någon slags boot camp, Adulthood for dummies. Det vore ju inte mer än rättvist att man får någon slags introduktion till sådant här, en mjukstart. Men mjukstarter har ju iochförsig (jag har inte helt accepterat de svenska skrivreglerna än, nej. Baby steps.) successivt dragit sig tillbaka från högstadiet och framåt. Till allas vår besvikelse vågar jag påstå.

Nej, nu får det vara nog med midnattssvammel. Läggdags var ordet.

Over and out.

Konfucius


Fikon, någon?


 Idag höll den skånska våren på att blåsa mig av min cykel. För när solen skiner i Skåne svarar vinden med att vina utav bara sjutton. Idag har jag även fått lära mig, via min nypåbörjade kurs i Terrester Ekologi, att varje art av fikon har sin alldeles egen fikon-geting för pollinering. Hos de sorter som kräver befruktning sker det med hjälp av denna lilla geting som lägger ägg inuti blommorna. När äggen kläcks, befruktar de nya getingarna blommorna på vägen ut ur blomfodret. För allmän information kan tilläggas att getingen inte tillhör den minimala och därtill ytterst priviligerade skara insekter som kan kallas favoriter i min bok. Hanen, dessutom, som varit inne och befruktat äggen, har inga vingar. Hur undkom han sitt öde som torkat-fikon-innanmäte tror ni? Eller gjorde han alls det? Finns det döda hangetingar i våra julfikon?! Jag undrar jag... Jag tror bestämt att jag är en stor och skandalöst mörk hemlighet på spåren.
To think I ate all those figs during Christmas makes me kind of sick...

För övrigt insåg jag just att man synbarligen kan få mail såhär mitt i natten och till sin stora förvåning och oförskämda glädje se att man fått en femma i fysik av alla ämnen. Den här läsperioden har ju varit helt sjuk, på ett otroligt bra sätt.


  • Att leva utan att tänka har inget värde. Att tänka utan att leva är farligt.
  • Studier utan eftertanke är bortkastad tid - eftertanke utan studier är farligt.

Jag tror jag lever farligt, enligt Konfucius definition. Det blir något att sova på, länge.
Förra veckan återupptogs den gamla traditionen gällande tentaångestvrål återigen på studentområdet Delphi. Intressant för mig som bara läst mig till det innan jag kom hit, och sedan inte fått uppleva det på hela hösten, då man annars tycker att folk borde haft mer ångest än nu... 23.00 började ekon skalla mellan betongblocken, fler ångestdrabbade svarade från andra sidan studentghettot. För att avrunda det hela kom en ordentligt ångesttyngd stackare och vrålade ut sin ångest i säkert två minuter utan paus. Det fick mig att känna mig mindre ensam i den desperata tentaveckan, och resultatet var ju endast och enbart gott. Det är en tradition jag tycker de ska hålla vid liv, en dag kanske man står där själv, men än så länge har jag lite för mycket som håller mig tillbaka.

Visste ni förresten att det uppenbarligen heter oREgano och inte oreGAno? Inte jag heller, och jag vet inte om det stämmer, jag har inte faktagranskat ärendet själv ännu. Men tills motsatsen är bevisad är jorden, enligt uppgift, platt.

Over and out.


FRI


Lite vår nu tack.


Sista tentan för denna tentavecka skrevs och avslutades för en timme sedan. Med lite tur klarar jag mig... Efter denna fentimmarsvånda kommer man ut och möts av, ja vadå? SNÖSTORM. Eller snarare blaskstorm men andemeningen är väl densamma. Inte så inbjudande, men jag tänkte att medan jag nu ändå är ute och ränner kan jag ju svänga förbi Kemicentrum och se vad jag fick för resultat på kemitentan jag skrev i måndags, sagt och gjort. Brett flin. Jag fick en femma på tentan, helt sjukt glad :D.

I övrigt har jag inte så mycket att förtälja om tiden som förflutit, mycket har säkert hänt men inget av det minns jag nu just. Ser fram emot en lugn helg utan plugg och med en egenvald skönlitterär bok och en kopp te... Lite vårväder på det så är jag nöjd sen.

Nästa helg kommer förhoppningsvis mor och far, och kanske blir det en tripp till Malmö? Det är ju lite skamligt att jag aldrig varit där på riktigt fastän jag bott så nära ett tag nu...

Over and out.

RSS 2.0