Att inte cykla är att gå för långt, men att cykla fel är bara... fel.

Så blev det ändå en liten tur i the Rape Fields, för att lugna nerverna innan sista tentan i onsdags. Vackert är bara förnamnet, och toklycklig blev jag.

 

 

 

Sedan blev det bara bättre, efter tentan vill säga. Avslutning med ettor och tvåor på St Hans backar blev bara bäst.

 

Dagen efter kvällen före blev det utflykt till Lomma. Förutom att det inte fanns några skyltar mot Lomma utan bara mot Bjärred. "Kan ju inte vara så himla stor skillnad", tänkte jag och Sanna och trampade glatt på i motvinden. För det var motvind, MYCKET motvind. Med tiden som vi undan för undan såg Öresundsbron och Turning Torso växa saaakta snett till vänster om vår färdriktning men fortfarande varken kände havsdoft eller stänk av annat än svett i ansiktet blev det lite mindre glatt och lite mer gnälligt från åtminstone mitt håll. Ironiskt gnällig förstås, jag hade ju världsbäst sällskap!

Med mottot "Vi testar! Det kan ju inte bli mer än fel!" gav vi oss in på alla vägar som vår a4-eniro-karta hade att föreslå, och några egna påhitt också förstås...

 

 

Efter alldeles för länge kom vi till en skylt som upplyste oss om att när vi väl skulle komma till Bjärred om Gud-vet-hur-många-km skulle vi ha tillryggalagt 17(?) km, med reservation för att det föreligger viss risk att jag inte har fotografiskt sifferminne utan går mer på det upplevda avståndet. Väl framme i Bjärred fick vi nästa glada nyhet; LOMMA 5. Jaha. Har vi kommit hit får vi väl snällt trampa vidare. Så efter ett besök på bryggan var det precis vad vi gjorde.

 

Fint var det, men lite blåsigt!

 

Väl framme i Lomma, efter många "Jaha, man KUNDE visst inte cykla här. Ingen fara, vi vänder." och några "Nähejdu! Bilvägen till Lund visar ju ditåt! Inte kan cykelvägen vara åt rakt motsatt håll då inte! Det är någon som har vänt på skylten! Det är KLART det är, händer hela tiden i Småland, men oss lurar de inte! Jaha... Nähä... i Skåne kanske man inte vänder på skyltar... Ingen fara, det blev bara lite fel, inte värre än så, vi VÄNDER.", pausade vi i solen på stranden innan vi hittade den RÄTTA vägen till Lund från Lomma. 9km skall tilläggas. Men vid det laget var skavsår och träsmak redan ett alltför välkänt faktum. Allt som allt blev det väl en cykeltur på en sisådär 25-30km. Fantastiskt trevligt var det hursomhelst!

 

Men två blondiner från Småland som misstror skyltar och har en karta som bara förklarar halva sanningen, i kombination med vägar som TAR SLUT (om jag inte tidigare uttryckt min aversion mot detta befängda påhitt skulle jag vilja ta tillfället i akt nu. VEM VAR DET?! VEM KOM PÅ DET?! ERKÄNN NU!) och motvind, ja... Ni förstår ju själva hur det slutar, precis exakt såhär ;).

En sak lärde vi oss iallafall, förutom att "Det kan ju inte bli mer än fel!", nämligen att om man cyklar med mig behöver man av någon anledning aldrig stanna vid övergångsställen! Tack Sanna :)

 

Resterande Lundadagar ägnades åt finputsning av rummet och korridoren, samt en fantastisk dag i Botaniska trädgården med fina vänner och spontangrillning hos trevliga föräldrar. Tack Maja och Sofie :)

 

Nu återstår bara lite småländsk sommar och ganska mycket äventyr innan det är dags igen. Efter den bästa våren kan ju hösten inte bli annat än underbar. Bring it on!

 

Over and out.


Kommentarer
Postat av: moster

Låter som en mycket trevlig avslutning på terminen :)

2010-06-06 @ 22:54:58
Postat av: Cornelia

Haha, du är söt du käre vän. Jag skulle nog kunna ordna något åt dig... Bara du säger lite vad du vill ha för färger och liknande. Puss

2010-06-10 @ 16:25:10
URL: http://tussitussilago.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0