Silencium

Care for some tabacco?


Okej, jag är inte sjuk, det säger jag inte. Jag har bara tappat rösten, fått hosta, fått nedsatt hörsel och plötsligt blivit plågsamt medveten om att jag har bihålor. Men det händer ju alla menar jag. Det innebär ju inte att man är sjuk. För jag blir nämligen inte det. Sjuk alltså. Lite djungeltabacco hade säkerligen hjälpt.

Men bara som av en händelse, vi kan säga att jag är lite i städtagen nu när jag inte får prata med folk, tog jag en liten titt i min, ska vi kalla det "apotekslåda", och fann där medicinen jag fick rekommenderad åt mig när jag var på Kreta förra sommaren med den värsta halssmärtan någonsin. Eftersom preparatet är köpt i Grekland står ju allting på bruksanvisningen med koptiska bokstäver - oläsligt även för en som läst både termodynamik, matematisk statistik och strömningslära. Det är ju rena grekiskan, bokstavligt talat. Men detta hjälpte alltså inte så jag tänkte se vad det var jag egentligen hade fått för något och tog internet till min hjälp. För att finna det här;

HEXALEN USES:
Altretamine is an anticancer medication used to treat ovarian cancer.

Alltså. VA?! När jag gick till apoteket där tyckte jag ändå att vi fick bra kontakt, vi använde kroppsspråk och enstaka ord - jag trodde vi förstod varandra. Okej de kunde inte engelska och mina kunskaper i grekiska sträckte sig inte mycket längre än alpha, beta, gamma och ksi, men jag hade ögoninflammation och ont i halsen - HUR FAN KAN MAN MISSTOLKA DET TILL ÄGGSTOCKSCANCER!?

HEXALEN WARNING:
Because altretamine can cause blood problems (e.g., bone marrow suppression, thrombocytopenia), blood tests must be done before starting HEXALEN and at least once a month thereafter. HEXALEN can also cause nervous system problems; therefore nervous system tests must be done during treatment with HEXALEN. Notify your doctor immediately if you develop signs of blood disorders or nervous system problems such as persistent fever or sore throat, easy bruising or bleeding, loss of coordination, mood changes, dizziness, tingling of the hands or feet.

Inte konstigt att jag aldrig blev bättre i halsen. Bone marrow suppression?! Det låter inte helt bra i mina öron. Det var ingen som tog något blodprov på mig eller gjorde några nervtester... Och då har vi inte ens vidrört frågan om vilken kopplingen mellan halsen och äggstockarna egentligen är. Är det någon uppenbar logik jag förbiser?
Med tanke på kommande veckas körframträdande avstår jag nog och hoppas naturen sköter det hela galant till imorgon, med hjälp av honungsvatten. Jag vill ju inte riskera att stå där med spasmer.

Over and out

La rubia.


Clouds are rolling in...

Jag hatar dagar då man får svart på vitt att man inte besitter någonting som överhuvudtaget kan liknas vid något som faller in i kategorin intelligens. Ledsen, men jag är verkligen ett praktexempel på en dum blondin, den myten slår jag inte hål på. Snarare ger jag motståndarna vatten på sin kvarn. Höstmörker inne och sen möts man av ett fantastiskt höstregn när man kommer ut ur sex timmars ångestkoma och hjärnblockad. Ja, jag har haft en fantastisk dag, tackar som frågar.

Det bästa är att det bara kommer att bli ännu bättre - ännu mer anledning att dra något gammalt över sig, för det slutar ju inte här! Nej det ska man inte tro, det kommer mera som vi hade sagt på det glada nittiotalet! Nittiotalet som för övrigt gjort sitt intåg i den akademiska världen, med buller och bång skulle man kunna säga. Det har hörts fler ångestvrål under denna tentavecka i studentghettot Delphi än någonsin under min tid här. De tar allt på största allvar, eller så är de små liven bara mer ångestfyllda en gemene man. En hel generation av ångest, huvaligen. 

Veckan har i övrigt varit ett gytter av tankar på djungel och hoppande från broar säkrad med en elkabel. Scenarier i form av hoppande från broar utan elkablar eller gungor har figurerat som lockande exempel när de ställts som alternativ till vad som komma skall.

Lördag 13.01, ge mig lördag...

Förra året vid den här tiden var jag här - glad och lyckligt ovetande om hemska tentor.

Jag saknar min västkustvän.
Sista rycket nu - imorgon väntar en heldag av ångest - jag längtar redan.

Over and out.

Normalfördelad svamp.Think that it's fun, that you're guided, and that all is well;
that there's time, that life is easy, and that the best has yet to come.

Think that the reasons that elude you will one day catch up, that the lessons that have stumped you will one day bring joy, and that the sorrows that have crippled you will soon give you wings.

Think that you're important, that you cannot fail, and that happiness always returns.

And think that you're beautiful.
En fin helg i svampskogen med tre musketöser, grodor, kossor och nyckelpigor - ibland är livet himla bra. Sen om svampen var normalfördelad eller ej var lite oklart och konstaterades bero på om ξ definierats som en ensam svamp eller en liten ansamling. Väntevärdet var till en början inte speciellt högt! Men efter någon timme höjdes modet något och nollhypotesen att det skulle finnas ett beroende mellan korgarnas storlek och skickligheten i svampplockning kunde förkastas med konfidensgrad 99.9%. Bästa sättet att plocka visade sig efter empirisk undersökning vara med huvudet i mossan liggande antingen på mage eller på knä.Over and out.

Epiphanies.

Midnight walks.

En helg i Sveriges bullsida Göteborg med goa vänner gav uppenbarelser i form av... bulldeg. Eller hur mycket man kan liknar en iallafall.
Att ens känslomässiga kapacitet begränsar sig till en tête-à-tête med en kanelbulle.
Vid vidare eftertanke att även ens fysiska uppenbarelse i stort kan liknas vid en deg. Ge henne något fingervarmt att dricka och lämna henne ifred i köket i en halvtimme så börjar hon jäsa. Peta lite på henne och hullet sviktar tillbaka igen - redo att knådas! Snurra och vrid henne med innanmätet ut (det blir godast då, även om det ser osmakligt ut till en början), pensla på lite smörja och strössla på all världens sötma för att dölja de värsta skönhetsfelen... Toppa det hela med att lämna henne i värmen för att ytterligare förbättra de yttre dragen med lite pigment, and there you go!

Take a glorious bite out of the whole world.

"-Jag funderar på att fylleanmäla oss till nån högskoleutbildning! Bara ta nån, vilken som helst.
-Nej!
-Teoretisk datalogi, vad blir man då?
-Då blir man ett jävla offer! Jag vet vad vi ska läsa, har du hört om kursen irrationella relationer, 1000 poäng!?"

"Tack, tack!"

I Anneli, det är ett skrämmande program (det och Kungarna av Tylösand). Hon är schizofren och osäker - VARFÖR identifierar man sig med det? Och med "man" menar jag  "jag". Kan man matcha beige med beige? Kan man vara hur osynlig som helst? Kan man vara hur tråkig som helst, och bli dömd på grund av det? Vad gör man åt det? Att man är tråkig. Jag har bara ett "själv", det är det enda jag kan vara. Om man är "ful" och har fantastisk personlighet kan man ändå vinna lite, men är man medelmåttig utseendemässigt och har "tråkig" personlighet så är man... körd. 

Det finns för mycket konkurrens i världen. Kan man aldrig bara vara bra nog?

Nog med grubblerier.

Tack för en fin helg tjejer, det var toppen :)

Over and out!

RSS 2.0